Το Guns!Guns!Guns! είναι μια παραληρηματική ανασκόπηση του 20ού αιώνα. 6 ηθοποιοί, ο ένας μετά τον άλλον, κάθονται πίσω από ένα μεγάλο τραπέζι μπροστά στο κοινό, παρουσιάζουν και αναπαριστούν σημαντικές -γι αυτούς- στιγμές και χαρακτηριστικά του αιώνα. Ιστορικά πρόσωπα, ηχητικά ντοκουμέντα, ήρωες, δημόσιες ομιλίες, όπλα, κινήματα, τραγούδια, σημαίες κλπ.

Εθνικός ύμνος Σοβιετικής ΈνωσηςΕθνικός ύμνος Σοβιετικής Ένωσης
Περνάει ο ΣτρατόςΠερνάει ο Στρατός
Εθνικός ύμνος ΓερμανίαςΕθνικός ύμνος Γερμανίας
Διάγγελμα Ελευθέριου ΒενιζέλουΔιάγγελμα Ελευθέριου Βενιζέλου
Horst Wessel LiedHorst Wessel Lied
Aφού ο κόσμος κινείται
σε έναν παραληρηματικό
δρόμο, εμείς πρέπει να
υιοθετήσουμε μια
παραληρηματική λογική


— Jean Baudrillard
Έχω την επιθυμία να βάζω τα πάντα στη διάρκεια μιας ταινίας –μέσα στο λόγο της, στη ροή της, και να μιλώ για τα σπορ, την πολιτική, ακόμα και για τα μπακάλικα. Πάρτε για παράδειγμα τον Εντουάρ Λεκλέρκ, είναι πραγματικά ένας αξιοθαύμαστος άνθρωπος και θα ήθελα πολύ να κάνω μια ταινία με ή γι’ αυτόν. Οφείλουμε να βάλουμε τα πάντα σε μια ταινία. Όταν με ρωτούν γιατί μιλώ ή βάζω να μιλήσουν για το Βιετνάμ, για τον Ζαν Ανκετίλ, για μια κυρία που απατά τον άνδρα της, παραπέμπω το άτομο που μου θέτει την ερώτηση στην καθημερινή πραγματικότητά του. Τα πάντα είναι εκεί. Κι όλα συνταιριάζουν. Γι’ αυτό με τραβά τόσο πολύ η τηλεόραση. Θα ήταν καταπληκτικό να βλέπαμε ένα τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων με φροντισμένα ντοκουμέντα.

— Jean Luc Godard

Ερώτηση: Χωρίς να θέλω να αντιδικήσω μαζί σας ή με τους νέους, επιθυμώ να παρατηρήσω ότι υπάρχει και η άλλη άποψη, σύμφωνα με την οποία οι σημερινοί νέοι, ενώ αμφισβητούν τα πάντα, δεν έχουν να προτείνουν κανέναν κανόνα.
Απάντηση: Εδώ καταρρέει ένας κόσμος που ιδρύθηκε προ 10.000 ετών και κράτησε 100 αιώνες, και εμείς θα θέλαμε τα παιδιά των 15-20 χρονών να επινοήσουν μέσα σε λίγες μέρες αυτό που θα τον αντικαταστήσει; Σήμερα δημιουργείται ένας νέος κόσμος. Αν και όταν τελικά θα δημιουργηθεί, αυτό θα είναι το έργο πολλών διαδοχικών γενεών.
Ερώτηση: Αυτά που λέτε τα ενστερνίζονται οι νέοι;
Απάντηση: Γενικά, δεν μπορώ να ξέρω...

— Κορνήλιος Καστοριάδης, Το Επαναστατικό Πρόβλημα Σήμερα
Σκηνοθεσία
blitz theatre group

Δραματουργία
blitz theatre group
Νίκος Φλέσας
Μαριαλένα Μαμαρέλη

Σκηνικά - Κουστούμια
Εύα Μανιδάκη ↗

Φωτισμοί
Τάσος Παλαιορούτας

Ηθοποιοί
Γιώργος Βαλαής
Ιπποκράτης Δελβερούδης
Βαγγέλης Ζλατίντσης
Αγγελική Παπούλια
Χρήστος Πασσαλής
Σταυρούλα Σιάμου

Φωτογραφίες
Μυρτώ Αποστολίδου
top
made by Lamb and Lamp